Nieuws & Activiteiten

11 Oct

Blues en Rock voor het KWF

Op deze avond spelen 3 bands de sterren van de hemel voor het KWF!

Bas Paardekooper and the Blew Crue 

Werd opgericht in 2007. Frontman Bas Paardekooper (1981) bracht zichzelf , geïnspireerd na het horen van Jimi Hendrix' "Hey Joe", op elfjarige leeftijd de beginselen van het gitaarspel bij. Gesteund door zijn ouders ontwikkelde Bas zijn spel en groeide de passie voor het instrument dat inmiddels onlosmakelijk is verbonden met de naam "Bas Paardekooper".

Met de muziek van Hendrix als eerste lesmateriaal was het onvermijdelijk dat Bas zich later zou ontplooien tot blues rock gitarist. Het kostte echter nog een aantal jaren en diverse bands voordat hij zich volledig kon richten op het spelen van de muzieksoort die, zoals velen zullen beamen, "hem op het lijf geschreven is".

AJ And The Wildgrooves

AJ and the Wildgrooves bestaat uit ex vissersvolk uit Katwijk aan Zee die van ellende de blues zijn gaan spelen omdat in de visserij geen droog brood meer te verdienen was.De Zuidwester en Olie-jassen werden ingeruild voor gitaren en een drumstel en na een paar oefensessies gingen The Wildgrooves op zoek naar een frontvrouw. Zangeres A.J. (die net uit het kerkkoor was geschopt wegens obscene taal) paste goed in het plaatje en gelijk werd de bandnaam omgedoopt in AJ and the Wildgrooves.

De band bestaat sinds eind 2012 en heeft 2013 aangepakt om zichzelf op de kaart te zetten. Dat bleek niet geheel onverdienstelijk , de band werd enthousiast ontvangen door een groot publieken deed het eerste jaar meer dan 50 gigs op festivals en cafe's. Zo speelde de band al op het Heineken Jazz festival, Peerock (Zeeland), Blues aan Zee ,
L'Esprit , Big Rivers Dordrecht en op het Zoetermeer Bluesfestival.

Franky B. and Friends

Met heel veel trots plezier mag ik deze toppers aankondigen en uit de reacties die ik van de band mocht ontvangen o.a na het veelvuldug draaien in mijn radio programma staan ze werkelijk te popelen om het enthousiaste publiek weer een lekkere blues/rock voor te schotelen


Overzicht